El Super3 creix!

 

 





L’oferta sonora en podcast del SX3


Una de les novetats del SX3 serà l’oferta sonora, amb Catalunya Ràdio i a través del podcast. 

Entre els projectes d’àudio de Catalunya Ràdio hi ha les propostes consolidades de “L’ofici d’educar”, amb Elisabet Pedrosa, i “Kidsx3”, amb Pau Guillamet, com a espais adreçats a “Pares i escoles”. Els més petits de l’S3 trobaran continguts nous a “Van fer història”, amb Sònia Vicent Ortega; “Superheroïnes”, amb Sònia Ferrer i Ferran Aixalà, i els contes en anglès “Tell me un tale”, amb Rebecaa June Moon. I els joves de l’X3 tindran l’espai “Kids”, amb David Its Me i Farners Pei Hong. 






L’ofici d’educar 


Som tota la tribu que educa, tu també! 

La vuitena temporada de “L’ofici d’educar”, amb Elisabet Pedrosa, continua desmuntant tòpics i fakes al voltant de la criança i reflexiona sobre les propostes pedagògiques amb esperit crític. El programa recull l'ànim dels docents i de l’escola, i els neguits de famílies, infants i joves. També dona veu als experts en salut mental, emocional, social i mediambiental. Al zoom a l’actualitat educativa de la setmana aprofundeix per entendre millor el món canviant i incert que ens envolta. 

“L’ofici d’educar”, que aposta per històries de vida singulars en primera persona que ens eduquen, té per lema “Som tota la tribu que educa, tu també!” i convida a formar-ne part a través del grup de Telegram del programa, un canal obert a tothom amb gairebé 800 membres.

Aquest curs, com a novetats, la secció “Com educo, amb Lara Terradas”, que des del món de la psicologia parlarà de desmuntar els mites que limiten la nostra manera d'educar i de ser innovadors, i de posar límits amb consciència perquè siguin infants i adults sans. També incorporarà un “Manual pràctic per afrontar el conflicte familiar”, amb  propostes per a edats i conflictes diversos, amb la professora Marta Butjosa, autora de “Transfórmate para educar”. 

Una temporada més, torna el concurs “Els llibres per somiar”, amb Jaume Centelles, que transmet l’entusiasme per la literatura infantil i juvenil, i convida a participar-hi. Tampoc hi faltarà el sentit de l’humor, per riure i desacomplexar-nos fent de pares i mares, amb Sergi Vives, pare primerenc de bessones. I les connexions amb l’“InfoK” i “El diari de l’educació” per coneixe’n els continguts imperdibles.


catradio.cat/lofici-deducar/




Kidsx3

 
La comunitat radiofònica i digital de pares i mares

“Kidsx3” és un contingut multiplataforma orientat a dos públics diferenciats: famílies amb nens i nenes d’entre 0 i 9 anys, i preadolescents de 10 a 15 anys. A més de poder sentir el programa a la ràdio, es pot seguir amb participació a Instagram i Twitter. D’aquesta manera es crea una comunitat radiofònica i digital de pares i mares amb criatures petites, i no tan petites, que escolten la ràdio mentre fan mil coses més els dissabtes al matí.

Pau Guillamet condueix el programa i fa de mestre de cerimònies, acompanyat de Txell Bonet, que se centra en els “primers cops” de pares i mares i en les mil i una experiències que revivim amb els nostres fills. El programa va a buscar noms i cognoms, però també i sobretot va a conèixer territoris, activitats, persones, col·lectius..., amb la vista posada en els infants. 







Kids

 
El podcast en vídeo dels joves amb els millors continguts en català

Hi ha hagut una explosió a la ràdio i només hi ha uns sospitosos: el David i la Farners. No els deixeu sols a l'estudi, no són de fiar. “Kids”, David Its Me i Farners Pei Hong, és un podcast en vídeo que recull el bo i millor del panorama de creadors de continguts en català i moltes altres coses que interessen als joves. Als més joves? Als no tan joves? Això ja és decisió de qui s’ho vulgui mirar.

“Kids” obre la porta als creadors de continguts en català a internet i els dona espai perquè s’hi expressin lliurement, a través de TikTok i Instagram. “Kids” viu al vostre mòbil.


catradio.cat/kids/




Van fer història!  


El podcast d’història per escoltar en família

“Van fer història!” és el podcast en català que narra al públic infantil les biografies dels personatges més interessants del nostre passat. En un estil de conte radiofònic, la narració acosta els oients a la biografia dels personatges històrics més atractius per als infants. Amb un guió amb tocs d’humor, una narració que enganxa, centrada en un episodi apassionant concret de la història i amb apunts de l’anecdotari que envolta tota personalitat.

Cada una de les històries vitals tindrà una estructura de conte, amb moments de suspens, intriga, descoberta, èpica... Un arc dramàtic clàssic, en resum. Cada capítol tindrà un personatge com a protagonista i es buscarà el moment més interessant de la seva vida per explicar-lo amb humor, intensitat i rigor, a parts iguals. Un comunicador amb molt de ganxo i ritme serà l’encarregat de narrar la història de cap a peus. I un petit concurs final tancarà i afegirà un element lúdic al format.





Superheroïnes

 
El podcast per promoure l’esport femení

“Superheroïnes” és un podcast sobre dones esportistes que narra els contes del llibre que tenen com a protagonista una dona esportista amb un superpoder. En un estil de narració radiofònica per a infants, amb les veus de Sònia Ferrer i Ferran Aixalà, s’expliquen contes amb tocs d’humor i una narració addictiva per als oients.

A més de promocionar l’esport femení, “Superheroïnes” incidirà en les fites esportives aconseguides i relacionar-les amb la cultura de l’esforç i el mèrit personal. També potenciarà models de conducta basats en els valors del treball en equip i la dedicació per aconseguir uns objectius.

Algunes de les esportistes protagonistes d’aquest nou espai seran Alexia Putellas, Laia Sanz, Laia Palau, Núria Picas, Queralt Castellet o Ona Carbonell. 





 

Tell me un tale


Els contes en anglès per als més petits

Rebecca June Moon és la contacontes de capçalera de “Kidsx3”, que ara presenta un podcast de quinze capítols de narracions en anglès. Els contes són comentats per a nenes i nenes petits, i també inclou nocions de vocabulari i comentaris per a pares i mares.
 




La comunitat SX3





Més comunitat que mai


El SX3 mira al futur i creix sobre la base d'una comunitat de 455.000 nens i nenes que representen un 40% de la població infantil a Catalunya. Un col·lectiu que també evoluciona i que ara es presenta a l’usuari en forma de dues comunitats diferenciades: l’S3 i l’X3. Dos mons de continguts, experiències i activitats, on els nens i nenes seran els autèntics protagonistes.

Anime, música, videojocs, cinema, natura, cultura popular... seran només alguns dels continguts al voltant dels quals els usuaris viuran experiències híbrides, on les propostes audiovisuals de l’S3 i l’X3 es donaran la mà amb les més de 180 propostes d’institucions, entitats i empreses d’arreu del territori al llarg de tot l’any. L’accés a la cultura, el lleure, la natura i l’esport, a l’abast de totes les famílies, tal com ha estat sempre, però ara amb un munt de noves propostes.

Formar part de les comunitats S3 i X3 significa, així, tenir accés a nous continguts i més propostes d’activitats que mai, que els usuaris trobaran als respectius espais Zona S3 i Zona X3. Ser membre de la comunitat, a més a més, serà l’oportunitat de compartir, recomanar i interactuar més que mai amb la resta de la comunitat a través de totes les plataformes. Menció especial mereix l’espai SX3 Famílies i escola, on es combinaran els valors educatius amb aspectes de caire més pràctic orientats a facilitar, entre d’altres, l’organització de la vida cultural i de lleure de les famílies.






Comunitat Famílies i escola


Per primera vegada, el nou SX3 s’adreça directament a les famílies i a la comunitat de mestres de Catalunya. Sabem que som referents per a molts d’ells i que, en el cas dels mestres, utilitzen alguns dels continguts a l’aula, però ara es vol anar més enllà.

L’objectiu és crear una comunitat d’educadors i compartir idees i recursos. Per fer-ho, es generarà un espai al nou web del SX3 on les famílies trobaran activitats i experiències per passar temps amb les seves filles i els seus fills. En aquest espai també hi haurà recursos educatius, que tant les famílies com els mestres podran utilitzar en la seva tasca d’ajudar a créixer les nenes i els nens catalans: entrevistes, vídeos educatius, recursos per a l’aula... Tot a l’abast de la comunitat educativa.

A les xarxes socials es buscarà crear aquesta comunitat de persones interessades en l’educació amb perfils a Twitter, Facebook, Instagram i Telegram.






Nous carnets i noves plataformes


Les noves comunitats van acompanyades del naixement de dos carnets: un carnet S3, per als membres de la comunitat més petits, i un carnet X3, per als més grans de la comunitat. Tots dos carnets tindran la seva versió digital gràcies a l’app SX3, per facilitar que totes les famílies els puguin dur permanentment al mòbil.

A efectes pràctics, tots dos carnets donen accés a totes les activitats, concursos i experiències que tradicionalment han format part de l’oferta de l’espai infantil de la CCMA. Aquells que disposin del carnet anterior han de saber que també serà vàlid a tots els efectes. La novetat és que, a partir d’ara, les recomanacions i propostes es faran especialment pensades per a cadascuna de les franges d’edat. 

Amb l’app SX3 es podran dur els carnets al mòbil i, a més a més, es podran consultar totes les activitats i experiències exclusives que es proposaran setmanalment. La web SX3.cat també porposarà tota aquesta oferta, ordenada als espais Zona S3 i Zona X3, en els cas dels nens i nenes, i a l’espai SX3 Famílies i escola, en el cas d’aquests col·lectius. 







Noves propostes de la mà de la cultura i el lleure d’arreu del territori 


Des del primer moment, el S3 i l’X3 seran presents als esdeveniments més importants del país de la mà dels principals actors de la vida cultural i del lleure arreu del territori: accés als parcs temàtics, a festivals de referència en manga i anime, cinema, videojocs, música, llibres... amb una especial atenció a aquells membres de la comunitat que celebrin el seu aniversari. 

L’arrencada de la nova etapa va acompanyada de noves propostes i experiències per a les quals només cal ser membre de la comunitat. Fer-se el carnet és l’inici d’una nova experiència!









I més endavant...






A més de les estrenes que arribaran al SX3 a partir del 10 d’octubre, més endavant es podran veure programes nous i sèries d’animació noves tant a l’S3 com a l’X3. Per exemple, ja es treballa en un programa de sexe per a la franja alta d’edat, un espai d’història de Catalunya per a als joves,  un projecte amb El Pot Petit per a la franja S3,  i en un talent show de K-Pop (temàtica molt de moda entre els joves).

A més, de cara al 2023, hi haurà molts títols d’anime més, amb una bona part d’estètica femenina.