El Super3 creix!

 
El Super3 creix!

Estrena: 10 d’octubreEl 10 d’octubre es posarà en marxa el SX3, el nou projecte infantil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), amb una oferta transmèdia, omnicanal i multipantalla per mantenir en el món digital els valors de comunitat i servei públic. El SX3 neix amb l’esperit d’accedir a nous públics i crear nous continguts centrats en l’usuari. Serà molt més que un canal de televisió, ja que reneix com una plataforma digital de continguts de vídeo i àudio adreçats al públic infantil.

El SX3 tindrà dos mons específics adreçats a diferents franges d’edat, amb contingut, grafisme i vies de difusió propis: l’S3, per a la primera infància, i l’X3, per als nenes i nenes més grans i preadolescents. La imatge gràfica de les marques l’ha dissenyat internament el Departament de Grafisme de la CCMA. Les músiques de l’S3 les ha fet Àlex Almirall, i les de l’X3, Ferran Resines, de l’estudi Caballo Grande.

La concepció del SX3 ha estat digital-first, és a dir, que els continguts s’han pensat des del consum digital d’origen. I, en el cas dels adreçats al públic de l’X3, amb una voluntat transmèdia. També s’han redefinit les vies de difusió i s’ha millorat la usabilitat en l’àmbit digital, i s’han capgirat les formes de promoció, tant de la marca com del contingut.

A Catalunya hi ha més d’un milió de nens i nenes menors de catorze anys i el SX3 vol tornar a convertir-se en el seu imaginari infantil i en el seu referent en entreteniment amb reposicionament de la marca.

Així mateix, el SX3 potenciarà que els nens i nenes i les escoles siguin generadors de continguts; impulsarà el concepte de comunitat, territori, proximitat i interacció; incidirà en la funció de servei públic i crearà un nou espai d’acompanyament per a famílies i mestres. Entre els seus objectius també hi ha el foment urgent de la llengua i la presència de les diferents varietats dialectals.

Pel que fa als continguts, el SX3 vol tornar a ser motor de la indústria de l’animació en català i, alhora, convertir-se de nou en un referent en anime japonès. També crearà un star-system propi, donarà visibilitat als generadors de contingut en català ja existents i incrementarà la col·laboració amb creadors de l’àmbit cultural infantil.

El SX3 serà un transmissor cultural i patrimonial vinculat al país i crearà nous formats itinerants pel territori. També tindrà una relació constant i bidireccional amb les institucions.Tot un món a les teves mansEl SX3 neix com una plataforma 100% digital, per acostar tots els continguts i productes a l’usuari a tot arreu i des de qualsevol dispositiu. Per això, s’ha fet una aposta extraordinària des de l’entorn digital, amb el desplegament de producte digital més ampli fet mai per a una marca de la CCMA fins avui. Així, la posada en marxa del SX3 inclourà una app nova per a televisors intel·ligents, una app nova per a mòbils i tauletes, un web responsiu nou, l’actualització de la skill d’Alexa, canals nous a les xarxes socials i una oferta sonora nova en podcast.

L’objectiu de la creació de tots aquests productes digitals ha estat poder donar resposta a tres públics molt diferents: nens petits, nens més grans i adults. Per això, s’ha treballat per oferir una proposta de producte digital i de plataformes diferenciada per a cada audiència i que, alhora, sigui coherent i pugui conviure sota el mateix ecosistema.

Un gran nombre de productes digitals nous


Una app de vídeo nova per a televisors connectats i un servei d’HbbTV, que oferirà, a més de l’emissió en directe, els catàlegs de sèries i programes de l’S3 i l’X3 a la carta, amb una experiència d’usuari pensada per gaudir-ne a la pantalla gran i una oferta de continguts especialment orientada cap a la música i els continguts en anglès.

Una app nova per a mòbils i tauletes, iOS i Android, que permetrà portar tota l’oferta de sèries i programes de l'S3 i l'X3 també sempre a la butxaca, amb una funcionalitat extra pensada especialment per als pares i mares, que els permetrà controlar el temps de consum de cada sessió. Aquesta nova app integra, a més a més, la possibilitat d’incorporar-hi el carnet virtual, la clau per accedir a un munt d’activitats i experiències al llarg del territori.

Un web responsiu nou, pensat perquè tant els infants com els adults hi trobin el que busquen. Aquí, els petits no només hi trobaran tota l’oferta de sèries i programes de l’S3 i l’X3, sinó que també podran accedir a jocs, testos, eines de dibuix i les noves Zona S3 i Zona X3, uns espais pensats per a la comunitat i la participació. 

Al web també s’estrenarà un vertical dedicat directament a Famílies i escola, en què els adults trobaran articles, anàlisis de contingut, propostes, activitats i tot tipus de recursos destinats a acompanyar el seu rol com a tutors. A banda, al web no hi podia faltar el carnet: des d’aquí es podran fer els nous carnets i gestionar totes les dades d’usuari.

Una skill d’Alexa de l’S3 actualitzada, que oferirà una col·lecció triada de contes de l’S3 en format sonor, perquè els més petits de la casa puguin gaudir de la narrativa sense necessitat d’una pantalla. La skill, dissenyada pensant en nens d’entre dos i cinc anys, incorpora diàlegs divertits perquè l'infant en gaudeixi mentre cerca el conte següent.

 Perfils nous a les xarxes socials


• Canals a YouTube per a petits i grans. Es divideix l’oferta del SX3 en dos canals a YouTube: un S3, per als més petits, i un X3, per als més grans.

• Música a Spotify, per a petits i grans. A Spotify s’hi podrà seguir trobant la producció musical del SX3, amb tots els àlbums clàssics, però també llistes de reproducció amb els nous temes de l’S3 i l’X3.

• Perfils a les xarxes socials per a famílies i mestres. Les antigues xarxes del Super3 es transformen en Som SX3, amb perfils a Instagram, Facebook, Twitter i Telegram, adreçats específicament als adults: per a famílies i escoles, però també per a institucions i l’opinió pública en general.

• Perfils a Instagram i TikTok per a l’X3. S’estrena presència en aquestes plataformes socials amb la voluntat d’aportar-hi continguts en català i formar part de les comunitats que s’hi congreguen. 

• Podcast a tots els entorns de podcast. El SX3 creix amb una oferta sonora nova en format podcast, amb propostes de continguts en àudio per a petits i grans, que es podrà trobar a Spotify, Apple Podcast, Google Podcast, Amazon Music i iVoox.
www.sx3.cat