
L’S3 és el món del SX3 adreçat a la primera infància. La imatge gràfica està basada en figures geomètriques arrodonides i té el color corall com a color predominant. Tot plegat, orientat a generar un entorn en què infants i famílies puguin aprendre, compartir moments i es diverteixin amb els continguts.
Programes
Els espais de producció pròpia tindran presència a l’S3 amb l’estrena de “Titó” i “L’hora de berenar”, i amb els programes “Mic” i “Una mà de contes”, ja coneguts i estimats pels més petits.

Titó
En cada capítol, en Titó anirà d’excursió a un lloc atractiu per als infants: granges, platges, trens... I, des de l’entreteniment i l’humor, ensenyarà coneixements bàsics.
A més, en Titó es trobarà amb en John C., un australià que parla íntegrament en anglès i que aporta el punt més extrem de comicitat.
“Titó” combinarà la descoberta del territori i la natura, amb la diversió i la cultura, les frases fetes i les cançons tradicionals, l’anglès i l’activitat física.
En Titó serà l’únic personatge de carn i ossos de la franja i portarà una indumentària atractiva i fàcil d’imitar pels més petits. Anirem d’excursió amb ell perquè ens ensenyi el món real. Aprendrem, per exemple, que els ous no surten del súper, sinó de les gallines. I també aprendrem anglès i cantarem.
Mic
En Mic és un nino fet de llana que, com tots els infants, sempre té ganes de jugar i descobrir-ho tot. Ell i els seus amics fa 15 anys que acompanyen els infants amb jocs, cançons, contes, endevinalles i tot el seu imaginari.
El "Mic" s'ha convertit en un dels espais infantils més longeus del món televisiu, que suma generacions d’espectadors que guarden un record emotiu del programa i els seus personatges: el Mic, en Cincsegons, el Cargol i la Mosca.
El programa combina entreteniment i humor amb la transmissió de valors: la natura, l'amor, l'amistat i la llibertat formen part de l'ADN de les aventures dels titelles. Fortament arrelat al territori, el programa fa servir un català correcte i senzill, que incorpora frases fetes, cançons, embarbussaments i endevinalles, i també transmet contes i elements de la cultura popular.
Ara, el futur del món del Mic, després de tots aquests anys de viure a la pantalla, passa per buscar les maneres i canals per trobar-se cara a cara amb els seus espectadors. Com a propòsit, es planteja acostar-se al món educatiu, als professionals sanitaris i les famílies que fan possible la pervivència del projecte amb la seva fidelitat. El Mic ja és una mica de tothom i ara toca obrir portes i finestres, i traspassar pantalles.

Una mà de contes
El programa “Una mà de contes” va néixer l’any 2001 amb l’objectiu de recuperar la millor tradició de la literatura infantil i combinar-la amb les avantguardes artístiques. La fórmula d’“Una mà de contes” és molt senzilla. Es tracta d’escoltar un conte mentre a la pantalla veiem com, al ritme de la narració i d’una música composta especialment per a l’episodi, una mà va donant forma als personatges i escenes del conte.
“Una mà de contes” s’ha convertit en una de les produccions de TV3 més venudes a l’estranger i ha estat adquirida per un llarg nombre de cadenes de televisió de països com els Estats Units, el Canadà, el Brasil, Itàlia, Portugal, Suècia, Israel, la Xina, Tailàndia, Malàisia, Taiwan, Corea o els països àrabs.
Des de fa uns anys col·labora amb els Jocs Florals Escolars de Catalunya convertint en capítols del programa les propostes guanyadores en la categoria de conte audiovisual il·lustrat. Aquesta temporada s’estrenaran els cinc últims contes guanyadors, tots relacionats amb una mateixa temàtica: els hàbits alimentaris.
L’hora de berenar
Un centenar d’escoles de tot Catalunya proposen les idees més variades per a un berenar ben sa i original. Cada dia s’emetran dues propostes elaborades pels mateixos alumnes, uns vídeos que es van presentar al concurs de berenars saludables del programa “Manduka”.

Sèries
El món de l’S3, adreçat a la primera infància, estrenarà sèries d’animació noves per acompanyar els més petits en els seus descobriments i la música hi jugarà un paper molt destacat.

Fa La Là
En aquesta sèrie animada amb tècnica 3D, tres petits animals de la nostra terra (l’os bru del Pirineu, l’oca empordanesa i el tritó del Montseny) comparteixen espai amb la versió animada d’en Titó, i un ésser fantàstic, el Ruquicorn. Aquest superequip canta les melodies i lletres de les cançons tradicionals catalanes, que ha versionat Dani Vega, component del grup Mishima.
Les primeres cançons que presentarà “Fa La Là” seran “La castanyera”, “Cargol treu banya”, “Sol solet”, “Si la barqueta es tomba”, “El gegant del pi”, “L’esquirol (plim, plim, plim)”, “En Joan petit quan balla”, “El ball de la civada” i “Mireu com balla!”, una cançó de creació pròpia per presentar els protagonistes de la sèrie.

Uau Ka Kau
En Uau i la Ka són dos extraterrestres que han estavellat la seva nau al planeta Terra, just a l’arbre on viu en Kau, un peresós a qui se li ha acabat la tranquil·litat. Aquí és on els protagonistes descobriran com és la vida entre humans i animals, mentre busquen la manera d’arreglar la nau.
Una sèrie coproduïda per TV3 i IB3 i protagonitzada per muppets i corproris que muntaran uns bons “kakaus”. A “Uau Ka Kau”, la música tindrà un gran protagonisme, amb cançons molt animades creades per dos dels components d’Els Catarres.
Jasmine & Jambo
Els protagonistes d’aquesta sèrie musical que parla de música són dos amics, la Jasmine i en Jambo, bojos per la música que viuen en un lloc on tot és musical, Soundland. Tot el que fan o experimenten té relació amb la música. Els objectius de la sèrie són enllaçar la música amb la vida i les emocions i explicar conceptes musicals, com el silenci o les escales, a través d'una aventura.
"Jasmine & Jambo" s'adreça tant al públic més petit com als seus pares i mares, sobretot a través de la música. Compta amb la música original de Marc Parrot i amb les veus d'Anna Moliner i de Tomeu Penya. Està produïda per Teidees, en coproducció amb Televisió de Catalunya i amb la participació d'IB3 i de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).
La sèrie ha guanyat el Gran Premi a la millor sèrie d'animació internacional a la segona edició del Festival Écran Jeunesse de Banhèras de Bigòrra, al departament francès dels Alts Pirineus.

Numberblocks
La sèrie “Numberblocks” segueix les aventures d’uns personatges en forma de blocs de construcció formats per cubs. Cada bloc té el nom d’un número i està format pel nombre equivalent de cubs. Sobre els caps els floten les xifres que representen el seu valor. Quan un bloc salta a sobre d’un altre, entre tots dos formen un personatge nou, que és un altre número amb un estil i personalitat diferents. Així, els infants aprenen a comptar tot jugant i cantant, i s'inicien en les operacions i conceptes bàsics de les matemàtiques.

www.s3.cat